Stalkers

people say, "if you cant do the time, dont do the crime"..... so as i was searching for the most virulence viral videos, i found people in orange jumpsuit breakdancing, who are they? the are the philipines inmates in cebu.....in a new programme "dancing for rehabilitation"

at first i was sceptic, by after seeing dance to the rhythm of soulboy, britney spears, and BEP, all i can say is bravo.... to gather 1000 people to dance is hard enough, but inmates? kudos to the warden.... the story even made it to cnn, and now even tourist pay to see them dance. WOW!!

this truely a good use of inmates times, and it is said that it has lowered problem in the prison.... wish penjara pudu have this kind of programme.... so enjoy the videos(for people with unlimited internet)......

p/s:so do you think you can dance??









thanks abi!!!

yay!! knp ak gembira?? sapa abi?? knp ak berterima ksih padanya..... abi disini bukan ayah ku.... tetapi member ku di malaysia..... syg ko abi...... knp ak syg pada abi? sbb dia hensem?? sbb dia kaya?? sbb adik dia cun?? ...... maybe sebb adik dia cun tp ak rasa bukan kerana dia hensem... no no no...
ak syg abi krn dia tlah menyedarkan ak dan membawa ak ke jalan yg lurus....... selama ini ak trase pelik sbb xda org pun komen post ak rupanya ak terlupa nk turn on komen (haha silly me) cuma abi sorg je yg berani confront ak dan memberitahu perkara sebenar....
buat kali terakhir ak nk ckp thanks abi...... you are hot............ni link ke post abi

ni ade vid yg aku ske n plg ingt.... pasal deepavali....tp ak ske mesej dia pasal hormati org tua.... yg ak prasan la kat russia ni, walaupun diorg ni xda la berakhlak sgt kot.... tp diorg sgt hormati org tua (maybe sbb org tua sgt grg kot...haha ).... duduk dalam bus je klau ade org tua naik, ade org muda mengosongkan tempatnya utk diorg.... ak pnah tgk prempuan marah lelaki muda sbb x segan silu duduk bila masa ade org tua berdiri dkat dia... mmg mantap a
itu bg ak menarik.... kdg2 ita terlepas pndg sumting.... org2 yg atheist ni kaya ngan budi bhs+akhlak...tp kita org islam....no komen. ak ingt lg time ak mlawat jerman , klau nk tau neighbourhood itu islam ke x.... tgk surrounding....yg kotor itu la kawasan islam, yg bersih 2 kawasan jerman.....(by the way, kat jerman even tong sampah dlm bilik pun ade 6 partition n kena asingkan sampah sblum buang klau x kna saman dek)
termasukla dgn golongan2 "melayu" di volgograd...(erm islam ke x 2 crita laen) ... da la kire golongan imigran, wat mcm negara sndiri lak(kdg2 ak trase mcm indon kat mesia lak).... antara taktik2 keji mrk kat sini utk mengelak diri dr memberi tempat kpd org tua (ak pnah tgk teknik2 ini diguna pakai ke atas org cacat, ibu2 mengandung n prempuan ngan baby)

1. pura2 tido
2. duk dekat ngan tingkap supaya xyah kluar
3. buat2 x phm bhs russia
4. pura2 membuat kerje rumah

itu x termasuk lg taktik2 kotor spt xnak membyr dwet tmbg, bertekak ngan mama(org gaji kat asrama) dan laen2 lg.... islam itu kaya ngan akhlak2 baik... tp penganut2nya ke mana? mana salah nya? aiya..... da la immigren wat a gaya imigren
sesungguhnya Allah itu baik, dan kepadanya hanya yg terbaik"

1. iphone (checked) - da ade tp klau dpt lg satu pun xpe


2. jam.... nk jam br...
.

3. kreta.....vroom....vroom



4.liposuction...??



5. money la........of cos



6. kawan2 br............ sbb kwn2 lama xnak bg hadiah yg aku nk kat atas

cinta??



GAMBAR HIASAN SHJ..XDA KNA MNGENA NGAN SAPA2 POWN...JGN PERASAN


hai cinta ...cinta...cinta....knp rmai yg mencari? knp rmai yg terjumpa? knp rmai lalai krnanya? knp cinta itu femes? ....tgk page artikel iluvislam pon, top 100 artikel dia pasal cinta....cinta lelaki pada prianya, cinta anak pada maknya...., cinta pakcik tempe kpd tempe2nya, cinta hindraf kpd siapa ntah.... knp ek? ha itu yg kita nk tau 2..
sdgkan rmai anak2 dara bunting sebab cinta, suka sama suka ape lg, perut membesar diri merana.........sdgkan rmai da bercinta lupa agama, nama diberi jenab, lepas bercinta jadi jenny ........ape crite beb? sapa salah? mak ? ayah? jiran sebelah rumah? pak lah? pak najib? haa sapa?.....ko yg membaca la salah.......
mmg btul la cinta fitnah terbesar seorg manusia.....sbb cinta Allah pun kita lupa, sebab cinta mak bapak dilayan macam anjing....bwk turun naek mahkamah.....nauzubillah min zalik.........tp x smua cinta membawa ke neraka.... cinta pada Allah, cinta pada ibu bapa smua mmbawa ke syurga, insyaallah...
cerita punya cerita ak teringat plak satu kisah... btul x ak pun x pasti mana asal usulnya, tp bg aku maksud dia besar.... al kisah ade la seorg abid (kuat beribadah) yg meninggal dunia. di panggil menghadap Allah....Bertnya Allah pdnya, mengapa kau ptut masuk syurga? jawab si polan" sbb ak tlah mengabdikan spnjg hidupku beribadat pada Allah". di pendekkan crite, Allah menimbang amalan org 2 dgn ..........ha ape? dgn occuli dia, iaitu mata.....antara 2 biji mata dia dgn amalan spnjg idop dia, matanya lg berat.... menunjukkan macam mana kita beribadat pun, nikmat Allah lg besar nilainya.... tp korg rasa abid 2 msuk syurga x? Allah masukkan dia ke syurga... bukan sbb amalannya, tp redha Allah pdnya..... kita pulak camne? amalan x cukup...... dpt ke redha Allah....hanya Allah mengetahui.....
Amalan kat dunia pun x cukp nk sibuk berchenta.... ceh... balas budi mak bapak dulu.... tpuk dada tnya iman......... by the way.... ade ke bercouple krn Allah? ade gak kan ustaz yg mencari jln menghalalkan ape yg haram.... wallahualam

keluarga tiriku

Sepanjang aku hidup kat rusia, mereka inilah yg menjadi keluarga tiriku....yg menyusahkan, menyampahkan ......tp lebih pntg lg tnpa mereka siapalah daku




  1. paez.........aka mak tiri mek zul, shopaholic,chef, baker,pretty?

mukenya bersahaja, namun in desperate condition, dia mampu memanggil segala roh2 jht diselilingnya dan mengeluarkan satu teriakan berpitch tinggi yg mampu mengejutkan smua anjing2 di kejiranan anda......mangsa keadaan adalah mekzul.....dikatakan akibat tertekan dgn perangai faiz ,mekzul berjaya memaintainkan figure modelnya tanpa menjadi bulemic ....walaupun suara dan kata2 kurang manis, dia pandai membuat kek dan memasak....dgn prinsip hidup biar papa asal bergaya,......syabas faiz syabas

2. mekzul n mekna.......pakcik n makcik tiri, tiada siapa dapat memisahkan mereka



korang mungkin bertanya mengapa mereka diletakkan sebelah menyebelah, namun di hayat sebenar mereka memg tidak dpt dipisahkan......bukn kapel, bukan kawan istimewa, namun kedua makcik n pakcik mmg unseparable, biarla apa cikgu ruski ckp kat depan, mrk akan bercakap kat belakang.....kedua2 happy go lucky......moga sampai ke jinjang pelamin

3. nick zhafri.........haaa, tula korg, mcm ayah


dgn gaya2 ala mawi, dia mmg world la, berlainan dgn prinsip paez yg biar pape asal bergaya, zhafri pula biar bergaya sebab aku mmg kaya, dgn mahligai di kelantan dia mmg idaman stiap pria, cube teka dia bersaudara ngan sapa? haaaa tu la korg... dia duduk sebilik ngan faez n mekzul, dia diibaratkan seorg ketua bg biliknya.....mmg macho la


4. ahmed......aka ustaz ahmed, jiran sebelah rumah


ha nilah ketua kelas kami....."bertangungjawab"la dia ni, dia ni mmg kuat, kuat ape? haaa tu yg kita nk tau 2, kuat ckp? maybe...kuat makan?erm no komen....sdg belajar "kecek klate" utk ape haaaa, aku pun xtau, maybe over exposure ngan tiga sekawan kat atas kot....

5.shaky n wani.............no komen


malas nk komen byk2 diorg ni, nt mrajuk plak, shaky mcm kakak tiri kot, manakala wani mcm seorg amah yg teng stiap kali ditengking, diganggu paez, sabar wani......moga paez insaf dgn sikap2nya haha

haha...... jgn marah k kwn2....mrk sbnanya grupmate ku, walaupun mrk bukn artis, nelayan, lawyer.....namun mrk adlh future doctor insyaallah.....hm apela aku mrepek ni.....x cukup zat kot , xpun tensen ngan exm biochem.....lalalala

Bgn pagi, tgk jam......900 pagi , awal lagi.....ingt nk tdo blk...ttp tidak berjaya disebabkan roomate yg sgt "snyap".... xpela....bgn tnpa mandi (dont judge me i am just human) trus bukak internet tgk mail.....nol....zero....zip xda pape....bkak plak facebook tgok ape loser2 ni tgh buat...asyik mengadap facebook je (hehe.....aku pun termasuk gak golongan ni)....dr mata ak yg kuyu trus membulat.....




shout out mek zul kat facebook, dwet da masuk..............alhamdulillah........nk ckp ape lg, da la skrg ni dwet kat bank ak ade 98 sen je....macam mana ble tggal sen pun xtau...(padahal kerja nk memboros je mana x abis dwet).
hm sedar x sedar, klau ak kira2 blk x sampai 10% pun dwet habis kat jln Allah, sedekah, amal jariah ku memalukan......ak dikatakan boleh dimasukkan dalam golongan2 zalim ..... meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya....dwet yg Allah kurniakan utk digunakan (Juz to be straight Allah sampaikan melalui MARA........syg MARA) ak bazirkan camtu je. Sedangkan saudara2ku di tempat laen kesusahan....sigh (by the way cmne nk ltak emoticon dlm blog ek?)
Knp ek? manusia x sggup mengorbankan dwet nya utk pelaburan masa hadapan.... akhirat yg kekal itu.....pelaburannya adalah amalan kita di dunia ni..... So klau tgk blk situasi kat tmpat ak blaja ni, bdak2 sggup bli iPhone, Ipod, camera, baju beratus ringgit,jalan2 europe....tp bile sdekah bg 10 ruble je (about rm1)...kejamnya manusia....

"Dan jgnlah engkau jadikan tanganmu terbelenggu pada lehermu dan jgn engkau terlalu menghulurkan (sangat pemurah) nanti kamu menjadi tercela dan menyesal"
Maksud ayat 17:29

Allah x mntk pun kita bg smua dwet pastu hidup papa kedana, cuma Allah suruh kita supaya jgn jadi bakhil.....cnthnya mcm pembinaan masjid kirovsky kat tmpat aku ni, bulan lpas dpt kumpul rm2000 je, sdgkan masih perlukan rm1 juta, ak stuju bhw kita x ptut memperlekehkan kerja baik org (hehe....actually ade org tgur ak time ak bg tazkirah 2) tp angka itu memalukan.....stiap sorg student tajaan dpt rm1900 plus minus....klau bg sorg seratus x luak pun...time bli iphone bribu x rase pun dwet kuar....tp time sedekah ade je kesempitan hidup.... mcm mana Allah nk makbulkan impian mintk naek elaun klau nikmat yg Allah da bg kita....ha jawap jgn x jawap...
Ak tringat lg snior ak, Abg Zam crite time dia g masjid kirovsky ade makcik edarkan dgg, sdgkan dgg kat rusia ni mahal, sdgkan mak cik 2 bukannya kaya pon, tp sggup korbankan dwet dia utk sedekah.....n lpas 2 snior tersbut mengucapkan spaseeba (tq) kpd mak cik tersebut......nak tau jawapan makcik tu ape? sila pilih:
a)well you know me
b)sama2 kasih
c)sama sama
d)trima kasih je?
ha korg rasa ape? jwpan dia ialah .................................................................................................
"knp kau berterima kasih? ucaplah Alhamdulillah, ini smua kbaikan Allah yg diilhamkan melalui tindakan ku , sesungguhnya Allah maha pemurah" masyaallah, time ak dgr dr snior ku itu ak rs insaf.......kita semua ptut...bila kita nk sdar klau sorg bg at least rm100x300 student muslim di sini, bukan ke 2 da rm30000, x luak pun..... kat bwh ni ak ltak skali link utk derma kat masjid kirovsky......malu bukan pada manusia, malu kita hanya kpd Allah kerana tidak bergerak....

tabung kirovsky


P/s: sori sbb ayat terabur, nk wat cmne, smbil menaip sambil baca microb....owh yg kaler2 tu bukti aku ade attention deficit disorder(xle fokus :) ).my mind cpat wander off sori



;;